Dit is een project van Logo Timpaan

Fraaie brug verbindt Cirkelbos met Kathedralenbos

woensdag 23 september 2020

Dit jaar wordt de 240 meter lange brug die het Cirkelbos verbindt met het Kathedralenbos in Oosterwold werkelijkheid. Hiermee ontstaat een unieke en vooral ook veilige verbinding voor voetgangers en fietsers over de verdubbelde Waterlandseweg en de Hoge Vaart in Almere.

De fiets- en voetgangersbrug komt ter hoogte van landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant. Dankzij de brug kunnen buspassagiers die uitstappen bij de bushalte Stichtsekant veilig oversteken. De bushalte aan de Stichtstekant is via een spiltrap en een glazen lift voor mindervalide reizigers bereikbaar.

Duurzame materialen
De brug wordt gebouwd door aannemingsbedrijf Gebr. Reimert B.V. Hun ontwerp kwam als winnend ontwerp uit de aanbesteding. Naast het opvallende ontwerp is ook de materiaalkeuze bijzonder. Er wordt gebruikgemaakt, van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen zoals cortenstaal en hardhout dat in Almere is gerecycled.

Fraai uitzicht
Als extra zijn er zitbanken in het ontwerp geïntegreerd die een mooi uitzicht bieden op de omgeving. Vanaf de oostkant kijk je uit op de Groene Kathedraal en aan de westkant in de richting van het monument voor de Peetvaders van Almere boven op de Berg ‘Almere Boven’ in het Museumbos.

Sociaal veilig
Deze fraaie nieuwe verbinding om de hoek van BOSS, vergroot het fietspadennetwerk voor de inwoners van Almere en biedt de recreatieve wandelaar een nieuwe route door de omgeving. Kortom: een sociaal veilige, beeldbepalende oversteek, die bijzondere plekken met elkaar verbindt en ruimte biedt voor recreatie.

< Terug naar overzicht