Dit is een project van Logo Timpaan

“We zetten deze stap met het hele gezin. Iedereen is enthousiast.”

donderdag 08 december 2022

Het was meteen raak toen Edgar en Laura Schalkwijk de plannen voor BOSS op internet tegenkwamen. Dit was precies waar ze naar op zoek waren. Meer ruimte, midden in het groen en toch vlak bij de Randstad. Hun oog viel op kavel 52 met daarop de Tilia+. De handtekening is inmiddels gezet en ook hun kinderen Lars en Lize kunnen haast niet wachten.

Ze woonden 12 jaar met veel plezier in Leidsche Rijn en zagen hun nieuwe leefomgeving langzaam groeien en bloeien. Edgar: “Er was nog niet veel toen wij hier destijds ons nieuwe huis kochten, maar door de jaren heen werd het een levendige, groene wijk met volop voorzieningen. Dat hopen we in BOSS ook weer mee te maken. Groen gaat het in ieder geval worden, al zullen we straks wat vaker de fiets of auto moeten pakken.” Laura vult aan: “Eerlijk is eerlijk, de afstand tot de meeste voorzieningen vond ik in het begin wel een dingetje. Scholen, sportclubs en winkels liggen toch wat verder weg. Maar je krijgt er natuurlijk veel voor terug. Wij vonden het in ieder geval belangrijk dat de kinderen ook achter onze plannen zouden staan. Vanaf de eerste keer dat we gingen kijken waren zij misschien nog wel enthousiaster dan wij. Als dat niet zo geweest was, hadden we de stap waarschijnlijk niet genomen.”

 

Voorkeurskavel

Lars van 15 en Lize van 12 weten heel goed wat het betekent als we straks naar BOSS verhuizen. Daar hebben we veel over gepraat en we kennen de omgeving inmiddels goed. Wij zullen ons vooral op Huizen richten, waar Lize naar school zal gaan en gaat hockeyen. Lars gaat in Hilversum naar school en wij blijven voor ons werk gericht op Utrecht en de Gooi en Vechtreek.” Laura: “We hebben dit jaar Koningsdag in Huizen gevierd met het gezin en daarna waren we er allemaal wel uit; BOSS zou het gaan worden. De handtekening was snel gezet en het is fijn dat het de kavel van onze eerste voorkeur ook echt geworden is. Wat vooral een pre is, is dat de woning gedraaid op de kavel ligt. Dat betekent dat je straks vanuit het huis veel interactie met de omliggende tuin en het bos hebt. Dat binnen wonen en buiten leven als het ware in elkaar overlopen. Op deze plek en in dit huis gaat dat zeker gebeuren. ”

 

Nu is het moment

Het gezin Schalkwijk gaat geregeld even kijken in BOSS. “Aangezien de bouw nog niet begonnen is, hebben wij de mogelijkheid om op onze eigen kavel te staan en de ruimte alvast te voelen, wat een erg aangenaam gevoel oplevert. De contouren van de woning zijn aangegeven en dat geeft een goed beeld van hoe alles straks gaat worden. En als we dan kijken naar de woningen die al zijn opgeleverd in fase 1, dan krijgen we alleen maar meer zin in BOSS. Het wordt hier precies zoals we van tevoren bedacht en gehoopt hadden, al moeten de bomen natuurlijk nog wel een beetje gaan groeien. We hebben er alle vier enorm veel zin in. Een nieuwe start op een plek die helemaal bij ons past. In een lekker ruim huis dat klaar is voor een duurzame en energiezuinige toekomst. Voor ons was dit hét moment om het te doen. We zeiden dat ook tegen elkaar: als we het nu niet doen, doen we het nooit meer.”

< Terug naar overzicht