Dit is een project van Logo Timpaan

Video's

BOSS plant- en zaaidag

Samen met een groep enthousiaste basisschoolkinderen uit Almere hebben wethouder Julius Lindenbergh van de Gemeente Almere en gedeputeerde Harold Hofstra van de Provincie Flevoland op de locatie van nieuwbouwproject BOSS in Almere bloemenzaden gezaaid en een ceremoniële boom geplant die staat voor de aanleg van een nieuw bos. Het project is een ontwikkeling van Timpaan.

Het zaaien van de bloemenzadenmengsel is in samenwerking met Honey Highway opgezet. Honey Highway creëert een blijvend paradijs voor bijen door streekeigen, inheemse bloemenzaden te zaaien en te beheren in het project. Door de kinderen erbij te betrekken leren zij hoe belangrijk biodiversiteit is voor de bijen en daarmee de wereld. De bomen worden geplant door Copijn - AW Infra. Namens de initiatiefnemers waren Ingeborg de Jong (directeur Timpaan), Deborah Post (directeur Honey Highway) en Ad Wijnhout (directeur AW Groep) aanwezig.

 

Daarom is BOSS zo bijzonder

Wat maakt BOSS nou zo bijzonder? Op die vraag geven Melissa Visser en Jeannette Schreurs je een antwoord in een korte video die we met hen opnamen. Melissa, projectontwikkelaar bij Timpaan, en Jeannette, landschapsarchitect bij Copijn, zijn enorm trots op BOSS en vertellen je graag meer over waarom BOSS zoveel meer is dan zo maar een nieuwbouwproject. Een inspirerend verhaal over bos tot aan je voordeur, de centrale parkzone en meer.

 

Over bomen en bouwen

De partners in BOSS raken niet uitgepraat over alle plannen. Daarom hebben we ze gevraagd wat meer te vertellen over hun aandeel in het project. In deze tweede BOSS-video vertelt Jeannette Schreurs, landschapsarchitect bij Copijn, je meer over hoe het bos wordt aangelegd en hoe snel dat groeit. Vincent Klompenhouwer werkt bij de aannemer neemt je namens de Thuis in Bouwen en Vastbouw mee in de wereld van de houtskeletbouw en praat je bij over alle duurzame oplossingen in de toekomstige woningen.

 

De woningen door de ogen van Architect Martin

In deze derde BOSS-video vertelt Martin Timmerman, architect en medeoprichter van OOK Architecten, je alles over de ontwerpkeuzes die zijn gemaakt voor de woningen in BOSS. Ook legt hij uit welke keuzes jij zelf straks kunt maken. Dat begint met je voorkeur uitspreken voor één van de drie basiswoningen, die je vervolgens nog helemaal op maat en smaak kunt samenstellen. Kies je voor een aanbouw, veel hout in de gevels of juist bakstenen? En hoe wil je de woning op de kavel situeren? Martin weet er alles van en weet nu al zeker dat jouw boswoning door de jaren heen alleen maar mooier zal worden. Bekijk hieronder zijn verhaal.

 

Alle ins en outs over de verkoopprocedure 

Madeleine van Rijn vertegenwoordigt de makelaars voor BOSS: Brockhoff Makelaars en Makelaardij Van der Linden. Ze vertelt je graag meer over de verkoopprocedure. Van inschrijven via de website tot de start bouw. In de video licht ze alvast een tipje van de sluier op over de handige ‘Volg je woning app’ en het wooninspiratiecentrum waar je als koper straks wordt uitgenodigd.