Dit is een project van Logo Timpaan

Video's

De visie achter BOSS

Melissa Schot, vastgoed- en gebiedsontwikkelaar bij Timpaan, vertelt over de ontwikkeling van BOSS.

Hans Jansen (Copijn) en Ron de Haas (AW Infra) vertellen meer over de landschapsinrichting bij BOSS.

Vastgoedontwikkelaar Nick de Goeij spreekt met Oscar Kamerbeek, Commercieel Manager van Timpaan, over de visie achter BOSS Almere.

 

BOSS plant- en zaaidag

Samen met een groep enthousiaste basisschoolkinderen uit Almere hebben wethouder Julius Lindenbergh van de Gemeente Almere en gedeputeerde Harold Hofstra van de Provincie Flevoland op de locatie van nieuwbouwproject BOSS in Almere bloemenzaden gezaaid en een ceremoniële boom geplant die staat voor de aanleg van een nieuw bos. Het project is een ontwikkeling van Timpaan.

Het zaaien van de bloemenzadenmengsel is in samenwerking met Honey Highway opgezet. Honey Highway creëert een blijvend paradijs voor bijen door streekeigen, inheemse bloemenzaden te zaaien en te beheren in het project. Door de kinderen erbij te betrekken leren zij hoe belangrijk biodiversiteit is voor de bijen en daarmee de wereld. De bomen worden geplant door Copijn - AW Infra. Namens de initiatiefnemers waren Ingeborg de Jong (directeur Timpaan), Deborah Post (directeur Honey Highway) en Ad Wijnhout (directeur AW Groep) aanwezig.

 

Daarom is BOSS zo bijzonder

Wat maakt BOSS nou zo bijzonder? Op die vraag geven Melissa Visser en Jeannette Schreurs je een antwoord in een korte video die we met hen opnamen. Melissa, projectontwikkelaar bij Timpaan, en Jeannette, landschapsarchitect bij Copijn, zijn enorm trots op BOSS en vertellen je graag meer over waarom BOSS zoveel meer is dan zo maar een nieuwbouwproject. Een inspirerend verhaal over bos tot aan je voordeur, de centrale parkzone en meer.

 

Over bomen en bouwen

De partners in BOSS raken niet uitgepraat over alle plannen. Daarom hebben we ze gevraagd wat meer te vertellen over hun aandeel in het project. In deze tweede BOSS-video vertelt Jeannette Schreurs, landschapsarchitect bij Copijn, je meer over hoe het bos wordt aangelegd en hoe snel dat groeit. Vincent Klompenhouwer werkt bij de aannemer neemt je namens de Thuis in Bouwen en Vastbouw mee in de wereld van de houtskeletbouw en praat je bij over alle duurzame oplossingen in de toekomstige woningen.

 

De woningen door de ogen van Architect Martin

In deze derde BOSS-video vertelt Martin Timmerman, architect en medeoprichter van OOK Architecten, je alles over de ontwerpkeuzes die zijn gemaakt voor de woningen in BOSS fase Noord. Ook legt hij uit welke keuzes er in fase Noord gemaakt konden worden. Dat begon met een voorkeur uitspreken voor één van de drie basiswoningen, die vervolgens helemaal op maat en smaak zij samengesteld. Kies je voor een aanbouw, veel hout in de gevels of juist bakstenen? Martin weet er alles van en weet nu al zeker dat jouw boswoning door de jaren heen alleen maar mooier zal worden. Bekijk hieronder zijn verhaal voor de woningen in fase Noord.